Podporili sme

Výlety skupiny Panické Dravce 2024

Aquatermal Dolná Strehová – výlet vďaka tým úžasným ľuďom, ktorí nás podporili prostredníctvom 2% (OZ Slnečnica) – pani Mária Šagátová a jej kolegovia. Pani Marika, ako ju všetci voláme je voči našim deťom nesmierne vnímavá, štedrá, láskavá… . Nesmierne si ju všetci vážime. Tu vám ponúkame kúsok nefalšovaného šťastia prežitého našimi deťmi … ĎAKUJEME zo srdca!

Celodenný výlet. Smer MODRÝ KAMEŇ. Múzeum bábkarských kultúr a hračiek. Následne sme boli v nádhernej Hradnej kaviarni/cukrárni, kde veľkým pripraveným prekvapením pre deti bola možnosť podieľať sa na príprave tradičných gaštanových guliek. Po príprave gaštanových maškŕt (pečená i nepečená roláda, guľky) ich poroznášali všetkým prítomným hosťom. Bol to silný zážitok pre nás všetkých. Ďakujeme pani Dáške, ktorá nás sprevádzala múzeom. Rovnako patrí vďaka pani Zlatke, ktorá pripravovala spomenuté dobroty a neváhala zapojiť naše deťúrence do ich finálnej podoby. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavostí o gaštanoch . PATRÍ VÁM VĎAKA. Určite sa k vám vrátime.

Letná činnosť detí v roku 2016

Leto je čas pohody a oddychu a preto sme sa rozhodli, že prispejeme každej skupine určitou sumou na letnú činnosť.

  • 1. výchovnej skupine pomohla pridelená suma dofinancovať trojdňový pobyt v Štúrove. Všetkým sa páčilo a deti aj tety prišli veľmi spokojné.
  • tety a deti z 3. skupiny boli na trojdňovom výlete na Margite – Ilone.
  • 4. skupina sa vybrala na výlet na plážové kúpalisko v Banskej Bystrici.

 

Preteky turistickej zdatnosti

Naše deti sa každoročne zúčastňujú pretekov turistickej zdatnosti detských domovov (PTZ). Je to príležitosť kde môžu prezentovať svoju fyzickú zdatnosť ale aj vedomosti najmä z prírodovedy či zemepisu. Dva roky po sebe sa im podarilo získať prvé miesto v rámci celého Slovenska. Toto podujatie trvá 3 dni a sú s nim spojené výdavky na ubytovanie, cestovanie, štartovné, stravovanie a.i. Preto naše OZ prispelo malou čiastkou, aby sa mohli zúčastniť všetky deti ktoré mali záujem.